RPCNH
RPCNH

Ondermijning in het bedrijfsleven

Intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers zijn groot. Multinationals en overheden hebben vaak middelen om kennis te vergaren, het MKB en de horeca hebben dat vaak onvoldoende. 

Het bedrijfsleven ervaart onvoldoende wat de consequenties zijn van ondermijning en hoe zij hierop kunnen anticiperen. Ondermijning is een containerbegrip en het wordt als abstract ervaren. Men herkent het niet altijd. 

Training Awareness Ondermijning

Het PVO Noord-Holland (voorheen RPC Noord-Holland) ontwikkelde met ondernemers en politie de online training Awareness Ondermijning. Geef je nu op voor de GRATIS training of kennissessie die beter aansluit bij de beleving van ondernemers.

Meer weten

Laten we in gesprek gaan

Ondernemers kunnen bij het PVO Noord-Holland (voorheen RPC Noord-Holland) een gratis kennissessie aanvragen, bv op de ledenvergadering. Het PVO Noord-Holland organiseert de sprekers, in circa 30 minuten wordt de kennis op maat gegeven.  

Aanvraag via contactformulier

Laatste nieuws

€ 40 miljoen voor regionale aanpak georganiseerde...

27 mei 2022

De bestrijding van georganiseerde misdaad wordt in de regio met jaarlijks € 40 miljoen versterkt. Elke regio in Nederland heeft zijn eigen unieke...

Awareness Ondermijning

Ontwikkel een neus voor productielocaties drugs

05 mei 2022

Ondermijningstraining voor parkmanagers en gebiedsbeveiligers: Productielocaties Drugs Het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Noord-Holland...

Awareness Ondermijning

Save the date: RPC en CCV organiseren talkshow...

20 okt 2021

Steeds vaker proberen criminelen woningen en bedrijfsruimten te huren om drugs op te slaan of te produceren, gestolen goederen onder te brengen of...

Awareness Ondermijning
camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het PVO Noord-Holland (voorheen RPC Noord-Holland) organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
camera

Excellent Cameratoezicht

Geschat wordt dat er in totaal één miljoen bewakingscamera’s in Nederland zijn. Vaak blijken de beelden teleurstellend en kunnen ze wel gebruikt worden voor registratie, maar niet als bewijslast. Het PVO Noord-Holland (voorheen RPC Noord-Holland) ontwikkelde samen met haar partners de richtlijnen Excellent Cameratoezicht. Als u heeft geïnvesteerd in een camerasysteem, dan wilt u toch weten of deze voldoet aan de minimale eisen van opsporing? Vraag nu de gratis scan aan!

Lees meer