Samen veilig ondernemen

Over samen veilig ondernemen

Samen Veilig Ondernemen is onderdeel van het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Noord-Holland.

Bij Samen Veilig Ondernemen werken overheid, politie én ondernemers samen aan de bestrijding van criminaliteit. Dat gebeurt op provinciaal niveau, en juist daarin schuilt een belangrijke kracht. Wij bieden informatie, congressen en trainingen. De provincie is immers groot genoeg om de bestrijding van criminaliteit effectief op te pakken, maar niet té groot om de kracht van lokale contacten verloren te laten gaan.

Schade door criminaliteit: actie is nodig!

Maar liefst 30 tot 50% van alle bedrijven is wel eens slachtoffer geworden van criminaliteit en een groot deel van deze bedrijven heeft hier meerdere keren per jaar mee te maken. De gevolgen laten zich raden: schade en omzetverlies voor ondernemers, maar bijvoorbeeld ook gevoelens van onveiligheid en een negatief effect op het investeringsklimaat. Daarmee gaan de gevolgen van criminaliteit veel verder dan op het eerste gezicht lijkt en is actie nodig.

Non-profit

Samen Veilig Ondernemen is actief voor de provincie Noord-Holland en is een non-profit organisatie zonder winstoogmerk. Vanuit Samen Veilig Ondernemen worden initiatieven opgezet en veiligheidsprocessen in gang gezet en vormt het netwerk waarbinnen overheid, politie en ondernemers samenwerken aan de veiligheid. 

Alleen een gezamenlijke aanpak werkt!

Veilig ondernemen is afhankelijk van de inzet door alle betrokken partijen. Binnen het samenwerkingsverband wordt dan ook een beroep gedaan op de medewerking van gemeenten, politie, justitie, ondernemers en eventueel andere betrokkenen. Dit vanuit de gedachte dat de bestrijding van criminaliteit alleen door een gezamenlijke aanpak succesvol kan zijn.

Wat kan Samen Veilig Ondernemen voor u betekenen?

Samen Veilig Ondernemen heeft de ambitie om u als ondernemer goed op weg te helpen en te houden. Het is een sterk samenwerkingsverband tussen publieke en private partijen dat vanuit de krachtenbundeling daadwerkelijk iets voor u kan betekenen. Zoals:

  • Het organiseren van trainingen met betrekking tot overvallen, winkeldiefstal, documentcontrole, Basic Life Support + AED en agressie voor winkeliers en de horeca.
  • Het opzetten van een Keurmerk Veilig Ondernemen voor een bepaald winkelgebied of bedrijventerrein.
  • Hulp bij veiligheidsvraagstukken op uw locatie om het veiligheidsbeleid naar een hoger plan te tillen.
  • Hulp bij het organiseren van (thema)bijeenkomsten.
  • Het bijeenbrengen van partijen om aan de slag te gaan met concrete veiligheidsproblemen.

Webredactie 

Anouk Nieuwenhuijs | Contentmanager en webdeveloper 80si.com

Anouk Nieuwenhuijs

Anouk, werkzaam bij 80s Interactive beheert alle content op de website en verzorgt onder anderen de nieuwsbrieven en technische realisatie van de website. Anouk heeft goede ideeën waar het RPC graag gebruik van maakt. Zij mengt zich op een prettige wijze in discussies en weet verbinding te leggen tussen wensen en technische mogelijkheden.

Heeft u vragen of opmerkingen over de website? Neemt u dan contact met ons op via het contactformulier.

Contactgegevens

Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Noord - Holland
RPC NH

E-mail ons
Neem contact op!