RPCNH
RPCNH

Onderzoek naar thuiswerken tijdens Coronacrisis

Werkt u veilig thuis?

In maart veranderde plots de wereld. Veel ondernemers moesten hun bedrijf sluiten of ingrijpend aanpassen. Veel werknemers moesten opeens vanuit huis werken. Sommigen waren dat al gewend, anderen deden dat voor het eerst. Tegelijkertijd hebben we gezien dat in diezelfde maanden het aantal gemelde cyberaanvallen aanzienlijk is gestegen. Er worden bovendien steeds professionelere phishing mails verstuurd.  

Wij zijn als Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing benieuwd naar uw ervaringen met thuiswerken en uw online veiligheid. Met een paar snelle clicks op onderstaande vragen geeft u ons zeer waardevolle informatie. Het invullen gebeurt volledig anoniem en kost u ongeveer 2 minuten tijd. Op basis van de uitkomsten kunnen wij samen met ondernemers stappen vooruit blijven zetten in de strijd tegen cybercrime.

Op maandag 9 november spreken wij tijdens de live Talkshowreeks De Ondernemer Draait Door over de resultaten, over The Internet of Things en de MKB Phishingtest. Net zo benieuwd als wij? U kunt zich aanmelden via www.deondernemerdraaitdoor.nl.   

Hartelijk dank voor uw tijd en moeite. 

camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het RPC organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
camera

Excellent Cameratoezicht

Geschat wordt dat er in totaal één miljoen bewakingscamera’s in Nederland zijn. Vaak blijken de beelden teleurstellend en kunnen ze wel gebruikt worden voor registratie, maar niet als bewijslast. Het RPC ontwikkelde samen met haar partners de richtlijnen Excellent Cameratoezicht. Als u heeft geïnvesteerd in een camerasysteem, dan wilt u toch weten of deze voldoet aan de minimale eisen van opsporing? Vraag nu de gratis scan aan!

Lees meer