RPCNH
RPCNH

Webinar: Dat zit vast goed(?)!

  Awareness Ondermijning

Misdaadverslaggever John van den Heuvel bespreekt de impact van witwassen in de vastgoedmarkt.

 “Criminelen maken misbruik van de complexiteit van het aankoopproces: ze hebben te maken met makelaars, financieel- en hypotheekadviseurs, banken en notarissen. Niemand ziet het hele plaatje en zo weten criminelen door de mazen van de wet te glippen. Dat is niet alleen illegaal, daarmee schaden ze ook het imago van de vastgoedmarkt.”

Tijdens het webinar ‘Dat zit vast goed(?)!’ brengt John van den Heuvel experts uit de hele vastgoedmarkt bij elkaar en in beeld. Na afloop weet u waar de valkuilen in het aankoopproces zitten, zodat u het verschil kunt maken om criminele praktijken een halt toe te roepen. 

Draagt u bij aan een integere vastgoedmarkt?

  • John van den Heuvel vertelt uit ervaring
  • Door een real-life casus ontdekt u de impact van elke schakel in de vastgoedmarkt
  • Tafelgasten zijn Onno Hoes (voorzitter NVM), Annerie Ploumen (toekomstig voorzitter KNB) en Hennie Verbeek-Kusters (Hoofd van FIU-Nederland)
  • Geef reactie en stel live vragen

Donderdag 26 november

10.00 uur tot 11.00 uur

Exclusief voor makelaars, notarissen, financieel- en hypotheekadviseurs en banken in Noord-Holland.

Kosteloos

Terug
camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het RPC organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
camera

Excellent Cameratoezicht

Geschat wordt dat er in totaal één miljoen bewakingscamera’s in Nederland zijn. Vaak blijken de beelden teleurstellend en kunnen ze wel gebruikt worden voor registratie, maar niet als bewijslast. Het RPC ontwikkelde samen met haar partners de richtlijnen Excellent Cameratoezicht. Als u heeft geïnvesteerd in een camerasysteem, dan wilt u toch weten of deze voldoet aan de minimale eisen van opsporing? Vraag nu de gratis scan aan!

Lees meer