RPCNH
RPCNH

Volg op 20 september de eerste gratis online training cybercrime!

  Cybercrime

In 2021 kan iedereen slachtoffer worden van cybercrime of is al slachtoffer geweest. De impact van cybercrime inschatten is lastig.

Pas wanneer je begrijpt waarom hackers doen wat zij doen, dan zul je jezelf ertegen gaan bewapenen. Tijdens de gratis online training cybercrime word je meegenomen in de werkwijze van een hacker en wordt er gekeken of jouw gegevens al gelekt zijn. 

"Wij willen ondernemers niet leren wat ze allemaal verkeerd doen en alleen maar tips geven", zegt Benjamin Korper, directeur van Korper ICT. "Ik neem de deelnemers mee in de wereld van het darkweb, een kijkje achter de schermen, en laat ze zien hoe makkelijk het is om een hacker te zijn."

Wil je meer weten over hoe je jezelf en jouw onderneming beter kan beschermen tegen cybercrime? Of ben je geïnteresseerd in de gevolgen van jouw internetgedrag? Geef je dan snel op voor de gratis online training cybercrime! Je kunt je aanmelden voor deze gratis online training via onze agenda. Komt 20 september niet uit? Geen probleem, we hebben meerdere data beschikbaar, waaronder ook 11 oktober tijdens de Week van de Veiligheid! Naast cybercrime bieden we ook andere interessante online trainingen aan. Voor het volledige overzicht ga je naar onze activiteiten pagina.

Terug
camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het RPC organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
camera

Excellent Cameratoezicht

Geschat wordt dat er in totaal één miljoen bewakingscamera’s in Nederland zijn. Vaak blijken de beelden teleurstellend en kunnen ze wel gebruikt worden voor registratie, maar niet als bewijslast. Het RPC ontwikkelde samen met haar partners de richtlijnen Excellent Cameratoezicht. Als u heeft geïnvesteerd in een camerasysteem, dan wilt u toch weten of deze voldoet aan de minimale eisen van opsporing? Vraag nu de gratis scan aan!

Lees meer