RPCNH
RPCNH

Veiligheidsenquete onder Velsense winkeliers

  Algemeen

In samenwerking met de gemeente Velsen nodigen wij in het kader van de Week van de Veiligheid winkeliers in IJmuiden uit om deel te nemen aan de veiligheidsenquête.

Middels deze enquete wordt de veiligheidsbeleving van de ondernemers getoetst. De winkeliers kunnen deze enquete vanaf 7 oktober digitaal invullen.

Naast de veiligheidsbeleving is het doel om met deze enquete inzichtelijk te maken waar winkeliers behoefte aan hebben om de weerbaarheid te verbeteren. Het RPC biedt hiervoor kosteloos trainingen aan die de winkeliers hierbij kunnen ondersteunen. Denk hierbij aan overvaltrainingen, trainingen omgaan met agressie, winkeldiefstal trainingen, bescherming tegen cybercrime, een gratis scan Excellent Cameratoezicht of een MKB Phishingtest

De uitkomst van de enquete zal worden ingezet om het gemeentelijk veiligheidsbeleid aan te scherpen en om te bepalen welke trainingen zullen worden gegeven aan de Velsense winkeliers.

“De verscherpte coronamaatregelen weerhouden ons als gemeente niet van het vergroten van de veiligheid binnen de detailhandel. Juist in deze bijzondere tijden moeten we oog hebben voor winkelstraten waar mensen veilig en gezond kunnen ondernemen en verblijven. Daarom nemen we, samen met RPCNH, de veiligheidsenquête voor onze ondernemers digitaal af. Want in een veilige winkelstraat voelt iedereen zich thuis.”, aldus wethouder Jeroen Verwoort.

Terug
camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het PVO Noord-Holland (voorheen RPC Noord-Holland) organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
camera

Excellent Cameratoezicht

Geschat wordt dat er in totaal één miljoen bewakingscamera’s in Nederland zijn. Vaak blijken de beelden teleurstellend en kunnen ze wel gebruikt worden voor registratie, maar niet als bewijslast. Het PVO Noord-Holland (voorheen RPC Noord-Holland) ontwikkelde samen met haar partners de richtlijnen Excellent Cameratoezicht. Als u heeft geïnvesteerd in een camerasysteem, dan wilt u toch weten of deze voldoet aan de minimale eisen van opsporing? Vraag nu de gratis scan aan!

Lees meer