RPCNH
RPCNH

RPC jaarafsluiting, met frisse moed naar 2019

  Algemeen

6 december 2018 was de jaarafsluiting van het RPC Noord-Holland. Een bijzondere afsluiting aangezien het platform ruim 10 jaar bestaat. Cijfers, activiteiten en verhalen werden gepresenteerd. Allesomvattend kon worden geconcludeerd dat het RPC dienstbaar is aan het netwerk en trouw aan het veiligheidsbeleid van gemeenten.

Medio 2007 werden onder scherp toezien van de RPC initiatiefnemers Peter Holla (plv. politiechef Noord-Holland) en Gerard Kooiman (KvK Amsterdam) de handtekeningen gezet onder het eerste convenant. De officiële start was 1 januari 2008. Nu, ruim 10 jaar later, werd dit gevierd op de jaarafsluiting van het RPC. Een moment waar ook het vertrek en de komst van leden officieel werden aangekondigd. Daarnaast vond de installatie plaats van de nieuwe voorzitter, Jan Nieuwenburg (burgemeester Hoorn). Verder traden de heren Jaap Bond (gedeputeerde provincie Noord-Holland) en Martijn Smit (burgmeester Beverwijk) toe tot de Raad van Toezicht. 

Download het krantje "10 jaar RPC"
Naar de pagina "bestuursleden"

Afscheid

Na jarenlange inzet voor de Raad van Toezicht verdienden de burgmeesters Jaap Nawijn en Pieter Heiliegers een gepast afscheid. Onder het diner werden woorden van lof uitgesproken door plv. politiechef Peter Holla. De heren zijn sinds jaren als commissaris aan de Raad van Toezicht verbonden. Jaap Nawijn, die zijn rol als voorzitter overdroeg aan Jan Nieuwenburg en Pieter Heiliegers als bestuurlijk vertegenwoordiger van de Kennemerlandse gemeenten en aanjager van de herijking in 2016.  

Met frisse moed...

De bestuursorganen verlenen het RPC legitimiteit. Zonder bestuurlijk draagvlak in de eenheid Noord-Holland kan het RPC haar werk niet goed doen. Het bestuur, dat onder de Raad van Toezicht opereert en verantwoordelijk is voor het programma, hecht er grote waarde aan dat de activiteiten rechtstreeks het belang van ondernemend Noord-Holland dient. Ook voor 2019 zijn de voorbereidingen getroffen om met de thema’s Cybercriminaliteit, Ondermijning en Excellent Cameratoezicht aan de slag te gaan. Het RPC zal zich meer gaan richten op het aanbod van maatwerk, daar blijkt steeds meer behoefte aan te zijn. De trainingen blijven in het programma en kunnen door de partners via het Dashboard worden aangevraagd.   

Terug
camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het RPC organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
camera

Excellent Cameratoezicht

Geschat wordt dat er in totaal één miljoen bewakingscamera’s in Nederland zijn. Vaak blijken de beelden teleurstellend en kunnen ze wel gebruikt worden voor registratie, maar niet als bewijslast. Het RPC ontwikkelde samen met haar partners de richtlijnen Excellent Cameratoezicht. Als u heeft geïnvesteerd in een camerasysteem, dan wilt u toch weten of deze voldoet aan de minimale eisen van opsporing? Vraag nu de gratis scan aan!

Lees meer