RPCNH
RPCNH

Politie waarschuwt: Nieuwe babbeltruc 'voor controle rookmelders'

  Algemeen

Er is namens de politie een waarschuwing uitgegaan dat er een nieuwe babbeltruc wordt gebruikt door criminelen. Ze kondigen aan te komen controleren of je wel rookmelders hebt hangen, die zijn namelijk per 1 juli verplicht om op elke verdieping te hangen.

De criminelen bellen aan met een verhaal dat ze komen controleren of de rookmelders wel in orde zijn, aangezien deze vanaf 1 juli verplicht op elke verdieping horen te hangen. Als de criminelen eenmaal binnen zijn, controleren ze niet op rookmelders, maar gaan ze op zoek naar waardevolle spullen. Komen er dus mensen aan je deur die aangeven te komen controleren of je rookmelders goed zijn of juist hangen? Bel dan direct 112. Er is namelijk geen enkele instantie die controleert op rookmelders en deze nieuwe wetgeving.

Geen controle op rookmelders

Er is dus geen partij die controleert of je aan de wet voldoet. Het ophangen van de rookmelders op elke verdieping is je eigen verantwoordelijkheid. Dat is ook het geval wanneer je de woning verhuurt aan een ander. 

Deel dit bericht

Verspreid de info over deze babbeltruc ook bij vrienden / familie die minder gebruik maken van het internet. Een gewaarschuwd mens telt voor 2 en zo kunnen we voorkomen dat mensen slachtoffer worden van deze babbeltruc.

Terug
camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het PVO Noord-Holland (voorheen RPC Noord-Holland) organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
camera

Excellent Cameratoezicht

Geschat wordt dat er in totaal één miljoen bewakingscamera’s in Nederland zijn. Vaak blijken de beelden teleurstellend en kunnen ze wel gebruikt worden voor registratie, maar niet als bewijslast. Het PVO Noord-Holland (voorheen RPC Noord-Holland) ontwikkelde samen met haar partners de richtlijnen Excellent Cameratoezicht. Als u heeft geïnvesteerd in een camerasysteem, dan wilt u toch weten of deze voldoet aan de minimale eisen van opsporing? Vraag nu de gratis scan aan!

Lees meer