RPCNH
RPCNH

Leer in de gratis online training Ondermijning wat deze vaak ‘onzichtbare’ vorm van criminaliteit inhoudt

  Awareness Ondermijning

Ondermijning; vaak zie je het niet, maar is het er wel.

"Het is een illusie om te denken dat ondermijnende criminaliteit alleen in Brabant plaats vindt" aldus Marius van Gorssel, die onze online Ondermijningstraining zal verzorgen. De term ‘ondermijning’ komt steeds vaker voor, maar is bij veel mensen nog vrij onbekend, want wat is dat nu precies?  

Tijdens de gratis online training Ondermijning leer je dus niet alleen wat ondermijning precies is, maar je leert ook over de motieven, de processen en de signalen waar je ondermijning aan kunt herkennen. Middels praktijkvoorbeelden krijg je inzicht in hoe ondermijning in zijn werk gaat en wat er tegen valt te doen. 

Je kunt je dus aanmelden voor een van de beschikbare data waar we deze training op aanbieden, de eerste is op 13 oktober, tijdens de Week van de Veiligheid! Komt dat niet uit? Geen probleem, we gaan deze training maandelijks aanbieden, dus geef je dan op voor een van de latere data! We zien je hopelijk snel bij de eerste online ondermijningstraining.

Terug
camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het PVO Noord-Holland (voorheen RPC Noord-Holland) organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
camera

Excellent Cameratoezicht

Geschat wordt dat er in totaal één miljoen bewakingscamera’s in Nederland zijn. Vaak blijken de beelden teleurstellend en kunnen ze wel gebruikt worden voor registratie, maar niet als bewijslast. Het PVO Noord-Holland (voorheen RPC Noord-Holland) ontwikkelde samen met haar partners de richtlijnen Excellent Cameratoezicht. Als u heeft geïnvesteerd in een camerasysteem, dan wilt u toch weten of deze voldoet aan de minimale eisen van opsporing? Vraag nu de gratis scan aan!

Lees meer