RPCNH
RPCNH

Interactief webinar: Digitale (schijn)veiligheid

  Cybercrime

Op donderdag 29 oktober 2020 organiseerden we met het RPCNH en RPANHN een interactief webinar tijdens Het Grootste Werkfestival.

Vanuit het cafe van de prachtige Kampanje in Den Helder presenteerden Burgemeester van Hoorn en Voorzitter van de Raad van Toezicht van het RPC, Jan Nieuwenburg, IT manager van Vomar Voordeelmarkt Michael van der Zee en cybersecurityspecialist en directeur van Ronin ICT de deelsessie:

Digitale (schijn)veiligheid

Stel dat jijzelf de oorzaak bent van een hack? Trends als digitalisering en globalisering zorgen ervoor dat de arbeidsmarkt steeds meer vraagt om weerbare, flexibele en creatieve werknemers. Veilig digitaal werken wordt steeds belangrijker, zeker nu door o.a. Corona steeds meer vanuit huis wordt gewerkt. 80% van de bedrijven heeft inmiddels te maken gehad met een vorm van cybercrime. Maar in praktijk blijken we nog niet goed voorbereid. 1 op 4 werknemers herkent een standaard phishingmail niet en een van de meest gebruikte wachtwoorden is ‘wachtwoord’. We zijn onbewust onbekwaam en daar kunnen we iets aan veranderen.

Veel problemen zijn eenvoudig te voorkomen

Maar wat moet je dan doen? Wanneer werk je eigenlijk veilig en wat als het dan toch mis gaat? We nemen je mee langs praktijkverhalen en initiatieven op het gebied van cybersecurity, tonen je de harde cijfers en leren je hoe je veilig werken voor jezelf en je werknemers kunt inrichten.

Dit webinar is vanaf 30 oktober terug te kijken op: 

https://hetgrootstewerkfestival.nl/sprekers-digitale-schijnveiligheid/

Na deze inspiratiesessie weet jij hoe je veiliger kunt werken en welke stappen je zou moeten en kunnen zetten om een acceptabel niveau te bereiken. Je gaat van onbewust onbekwaam naar de mogelijkheid om bewust (deels) bekwaam te werken. Daarmee voeg je waarde toe, voor jezelf en voor het merk dat je vertegenwoordigt.

Terug
camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het PVO Noord-Holland (voorheen RPC Noord-Holland) organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
camera

Excellent Cameratoezicht

Geschat wordt dat er in totaal één miljoen bewakingscamera’s in Nederland zijn. Vaak blijken de beelden teleurstellend en kunnen ze wel gebruikt worden voor registratie, maar niet als bewijslast. Het PVO Noord-Holland (voorheen RPC Noord-Holland) ontwikkelde samen met haar partners de richtlijnen Excellent Cameratoezicht. Als u heeft geïnvesteerd in een camerasysteem, dan wilt u toch weten of deze voldoet aan de minimale eisen van opsporing? Vraag nu de gratis scan aan!

Lees meer