RPCNH
RPCNH

Een platform voor ondernemers

  Cybercrime

Afgelopen maandag 9 september kreeg het RPCNH de mogelijkheid meer te vertellen over cybercrime.

Tijdens de talkshow voor ondernemers van NV Haarlem werden projectleider Bernard Klaassen van het RPCNH en ondernemer Ad Hinten live on stage geinterviewd door presentatoren Marielle Beek en Jaap Bonkenburg. Ze vertelden over de cijfers omtrent cybercrime, de valkuilen voor ondernemers en de lage prioriteit die aan veilig ondernemen wordt gegeven. Het verhaal van Ad maakte echter grote indruk op de 150-200 ondernemers in de zaal van de Philharmonie in Haarlem. Ad gaf aan dat hij er voorheen net zo over dacht, maar opeens was het er. Zijn beide bedrijven lagen van de een op de andere dag volledig plat. En daar bleef het niet bij. "De sores die je ervan hebt. De nasleep is enorm, dat kun je bijna niet inschatten."

Maar waar moeten ondernemers dan wel mee bezig zijn, hoe kunnen ze zichzelf wapenen? Bernard Klaassen gaf wat korte tips, maar verwees vooral naar de masterclasses die dit najaar worden georganiseerd en naar het event 'Out of Business' - het cybercrime event van 2019, dat op woensdag 6 november wordt georganiseerd in de Cultuurkoepel in Heiloo. Deelname is kosteloos.

Terug
camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het RPC organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
camera

Excellent Cameratoezicht

Geschat wordt dat er in totaal één miljoen bewakingscamera’s in Nederland zijn. Vaak blijken de beelden teleurstellend en kunnen ze wel gebruikt worden voor registratie, maar niet als bewijslast. Het RPC ontwikkelde samen met haar partners de richtlijnen Excellent Cameratoezicht. Als u heeft geïnvesteerd in een camerasysteem, dan wilt u toch weten of deze voldoet aan de minimale eisen van opsporing? Vraag nu de gratis scan aan!

Lees meer