RPCNH
RPCNH

'DE ONDERNEMER DRAAIT DOOR' Cybertalks: interactieve landelijke talkshowserie voor en met ondernemers.

  Cybercrime

Over de invloed van techniek, digitalisering, thuiswerken en cybercrime op uw dagelijkse bedrijfsvoering. Meld u aan om mee te praten.

Met uw presentatoren Kees van der Spek, Kevin van den Berg en Manon Blaauw en gasten als ondernemer Xander Koppelmans die alles kwijtraakte, Hoofd Intelligence van de politie Oost-Brabant Stan Duijf en schrijfster van 'What the Hack' en 'Komt een vrouw bij de hacker' Maria Genova. 

De afleveringen

 • Cybertalkshow 1: "Leven voor en na de hack"
  8 oktober van 17:00 tot 18:00 uur

 • Cybertalkshow 2: "Operational technology & data intelligence"
  19 oktober van 17:00 tot 18:00 uur

 • Cybertalkshow 3: "Cybersecurity, bedrijfscontinuiteit en verzekering"
  3 november van 17:00 tot 18:00 uur

 • Cybertalkshow 4: "Veilig thuiswerken en op de zaak"
  9 november van 17:00 tot 18:00 uur

Meld u nu aan via https://www.deondernemerdraaitdoor.nl/

Op maandag 9 november vindt de laatste editie van dit jaar plaats in Noord-Holland, live uitgezonden vanuit het prachtige Krachtstroom van Basecamp in Haarlem. 

Het thema: veilig thuiswerken is het credo, of valt dat in praktijk wat tegen? 

In de laatste Cybertalk van de serie De Ondernemer Draait Door kijken we naar hoe zakelijk en privé steeds meer in elkaar schuiven, naar het nu en naar de toekomst. Op maandag 9 november van 17:00 – 18:00 uur bespreekt presentator Kevin van den Berg op zijn eigen wijze de relatieve veiligheid van thuiswerken en The Internet of Things. 

Als ondernemer ben je 24 uur per dag met de zaak bezig, 7 dagen per week. We zijn continu online. Ook onbewust. Cybercriminelen maken daar steeds meer gebruik van en dat maakt je op het werk, maar ook thuis kwetsbaar. Daarbij komt dat steeds meer personeel vanuit huis werkt. En een op de vier werknemers herkent een standaard phishing mail niet. Samen met o.a. auteur van o.a. ‘Komt een vrouw bij de hacker’ Maria Genova, IOT-specialist Mark van Rijn, werknemersorganisatie RPANHN en een ‘mystery guest’ onderzoeken we de kansen en bedreigingen. Hoe zorg je duurzaam voor een veilige ondernemer!

Terug
camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het PVO Noord-Holland (voorheen RPC Noord-Holland) organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
camera

Excellent Cameratoezicht

Geschat wordt dat er in totaal één miljoen bewakingscamera’s in Nederland zijn. Vaak blijken de beelden teleurstellend en kunnen ze wel gebruikt worden voor registratie, maar niet als bewijslast. Het PVO Noord-Holland (voorheen RPC Noord-Holland) ontwikkelde samen met haar partners de richtlijnen Excellent Cameratoezicht. Als u heeft geïnvesteerd in een camerasysteem, dan wilt u toch weten of deze voldoet aan de minimale eisen van opsporing? Vraag nu de gratis scan aan!

Lees meer