RPCNH
RPCNH

Castricum gaat voor Excellent Cameratoezicht

  Excellent cameratoezicht

Gemeente Castricum gaat ondernemers die bewakingscamera's gebruiken stimuleren om de kwaliteit van de beelden te (laten) verbeteren.

In oktober worden er zo'n 250 ondernemers in Castricum bezocht door medewerkers van het RPCNH om deel te nemen aan de scan Excellent Cameratoezicht. Er zijn in Nederland namelijk meer dan een miljoen camerabewakingssystemen, maar van een groot deel daarvan (meer dan de helft) voldoet niet. Om dit aantal fors omlaag te krijgen eheft minister Grapperhaus begin dit jaar de campagne Excellent Cameratoezicht afgetrapt. 

Ondernemers die bezocht worden namens het RPCNH kunnen gratis de scan Excellent Cameratoezicht laten uitvoeren in hun onderneming. Nadat de scan is uitgevoerd, ontvangen ze direct een advies over hun camerabewakingssysteem. Door de adviezen op te volgen kan de ondernemer bijdragen aan het verhogen van de opsporingskans. Daarnaast kan de ondernemer op basis van het advies gerichte vragen stellen aan zijn of haar installateur om zo het systeem te verbeteren. Het zijn vaak kleine aanpassingen die leiden tot grote verbeteringen als het gaat om camerabeelden. 

Terug
camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het PVO Noord-Holland (voorheen RPC Noord-Holland) organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
camera

Excellent Cameratoezicht

Geschat wordt dat er in totaal één miljoen bewakingscamera’s in Nederland zijn. Vaak blijken de beelden teleurstellend en kunnen ze wel gebruikt worden voor registratie, maar niet als bewijslast. Het PVO Noord-Holland (voorheen RPC Noord-Holland) ontwikkelde samen met haar partners de richtlijnen Excellent Cameratoezicht. Als u heeft geïnvesteerd in een camerasysteem, dan wilt u toch weten of deze voldoet aan de minimale eisen van opsporing? Vraag nu de gratis scan aan!

Lees meer