Bericht

01december

Uitnodiging themabijeenkomst Georganiseerde Ondermijnende Criminaliteit

Criminele netwerken vermengen zich met de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Maar ook subtieler: door infiltratie. En dat heeft gevolgen voor uw onderneming. Zelfs al raakt deze vermenging van de onder- en bovenwereld u als ondernemer niet direct, als het uw buurman raakt, kan het ook u raken!

Op dinsdag 12 december 2017 organiseren het Regionaal Platform  Criminaliteitsbeheersing (RPC) Noord-Holland en de Provincie Noord-Holland een themabijeenkomst over georganiseerde ondermijnende criminaliteit voor ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf in de gemeente Alkmaar. Zij worden hierbij ondersteund door de gemeente Alkmaar in samenwerking met Ondernemend Alkmaar voor ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf in de gemeente Alkmaar.

De infiltratie van de onderwereld mag dan subtiel zijn, de gevolgen zijn groot. Bijvoorbeeld wanneer èen directe concurrent al jaren een faillissementsverkoop organiseert, of een restaurant waar men onder de kostprijs kan eten. Dergelijke praktijken benadelen u als eerlijke ondernemer. Of stel dat uw bedrijf naast een hennepplantage zit. Het risico op brand in een hennepplantage is groot en daarmee loopt uw onderneming ook gevaar.

De infiltratie van criminele organisaties en netwerken verstoort kortom de gelijke kansen en het speelveld voor bonafide ondernemers en bedrijven.

De organiserende partijen willen met deze bijeenkomst graag aandacht vragen voor de aanpak van georganiseerde ondermijnende criminaliteit, specifiek waar het ondernemers in het MKB raakt. De focus van de bijeenkomst ligt dan ook bij u, de ondernemer: uw mening en uw ervaringen.

Wij nodigen u graag uit om samen met collega-ondernemers en met deskundigen van de lokale overheid van gedachten te wisselen over de noodzaak en de mogelijkheden om het MKB weerbaarder te maken tegen ondermijnende criminaliteit.

Hieronder vindt u het programma en praktische informatie over de bijeenkomst. Wij hopen u op dinsdag 12 december 2017 aanstaande te mogen verwelkomen.

Geannuleerd

De seminar op dinsdag 12 december 2017 is door omstandigheden geannuleerd.