RPCNH
RPCNH

Laatste nieuws

Veiligheidsenquete onder Velsense winkeliers

08 okt 2020

In samenwerking met de gemeente Velsen nodigen wij in het kader van de Week van de Veiligheid winkeliers in IJmuiden uit om deel te nemen aan de veiligheidsenquête.

Algemeen

Ook tijdens de Corona Crisis gaat criminaliteit...

06 mei 2020

Ook de uitbraak van een nieuw virus, het Corona Virus, stopt criminelen niet. Zo verplaatst de straathandel in drugs bijvoorbeeld naar parkeerplaatsen van supermarkten en in...

Algemeen

Opsporing zoekgeraakte basisschoolleerlingen

28 apr 2020

Bij ruim 7000 basisschoolleerlingen lukt het gemeenten en scholen niet om met het kind of de ouders in contact te komen, zo maakt de PO-raad bekend. Dit is de belangenbehartiger...

Algemeen
camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het RPC organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
camera

Excellent Cameratoezicht

Geschat wordt dat er in totaal één miljoen bewakingscamera’s in Nederland zijn. Vaak blijken de beelden teleurstellend en kunnen ze wel gebruikt worden voor registratie, maar niet als bewijslast. Het RPC ontwikkelde samen met haar partners de richtlijnen Excellent Cameratoezicht. Als u heeft geïnvesteerd in een camerasysteem, dan wilt u toch weten of deze voldoet aan de minimale eisen van opsporing? Vraag nu de gratis scan aan!

Lees meer