RPCNH
RPCNH

Laatste nieuws

Man door ‘dochter’ opgelicht via...

12 apr 2019

Paul van den Heuvel uit Breda wil iedereen waarschuwen: trap niet in appjes van mensen die zich voordoen als een familielid en daarna zeggen dat ze financiële problemen hebben. De...

Cybercrime

Schade bij banken bijna 4 miljoen euro...

27 mrt 2019

In het afgelopen jaar is de schade bij Nederlandse banken door phishing opgelopen naar 3,81 miljoen euro. Dit is gebleken uit de cijfers van Betaalvereniging Nederland. Het jaar...

Cybercrime

Cybercriminaliteit leeft niet onder...

18 mrt 2019

Cybercriminaliteit leeft niet onder retailers. Zij zien het niet als een belangrijk bedrijfsrisico. Een redactioneel item van de Haagse Hogeschool.

Cybercrime

Overig nieuws

Geen nieuws beschikbaar.
camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het RPC organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
camera

Excellent Cameratoezicht

Geschat wordt dat er in totaal één miljoen bewakingscamera’s in Nederland zijn. Vaak blijken de beelden teleurstellend en kunnen ze wel gebruikt worden voor registratie, maar niet als bewijslast. Het RPC ontwikkelde samen met haar partners de richtlijnen Excellent Cameratoezicht. Als u heeft geïnvesteerd in een camerasysteem, dan wilt u toch weten of deze voldoet aan de minimale eisen van opsporing? Vraag nu de gratis scan aan!

Lees meer