RPCNH
RPCNH

Evaluatie scan Excellent Cameratoezicht

Geachte heer of mevrouw,

U bent benaderd voor de gratis scan Excellent Cameratoezicht, deze is al bij u uitgevoerd waarna u de rapportage heeft ontvangen. 

Een camerasysteem is een noodzakelijke investering voor iedere ondernemer als hij de veiligheid in zijn onderneming optimaal wil waarborgen. Na zo’n kostbare investering wil de ondernemer dat de politie ook iets doet met de beelden als er een misdrijf heeft plaats gevonden. Omdat de beelden vaak niet voldoen aan de opsporingseisen van politie, is het frustrerend dat er dan niets met de beelden kan worden gedaan. Om die reden is in 2018 het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) met haar partners als politie, RPCNH en het bedrijfsleven, het project Excellent Cameratoezicht gestart. 

We willen graag weten hoe het project verloopt en vragen u de 5 volgende vragen in te vullen. Aub geen zorg, de inventarisatie is anoniem. 

camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het RPC organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
camera

Excellent Cameratoezicht

Geschat wordt dat er in totaal één miljoen bewakingscamera’s in Nederland zijn. Vaak blijken de beelden teleurstellend en kunnen ze wel gebruikt worden voor registratie, maar niet als bewijslast. Het RPC ontwikkelde samen met haar partners de richtlijnen Excellent Cameratoezicht. Als u heeft geïnvesteerd in een camerasysteem, dan wilt u toch weten of deze voldoet aan de minimale eisen van opsporing? Vraag nu de gratis scan aan!

Lees meer