RPCNH
RPCNH

Kunt u hulp gebruiken?

Beste ondernemer,

We hopen dat het u ondanks de huidige situatie goed gaat, zowel zakelijk als privé. We willen als Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing graag onze hulp aanbieden. 

Meer dan ooit zijn we op dit moment vooral digitaal met elkaar verbonden. Ondernemers en medewerkers werken aanzienlijk meer vanuit huis. In andere beroepsgroepen is dat niet mogelijk en wordt in aangepaste vorm op locatie gewerkt. En voor een derde groep staat bijna alles nog steeds stil. Deze tijd vergt het maximale van velen van ons. Dus wat kunnen we voor u doen? 

Ook bij het RPCNH staan de grote live seminars en trainingen voorlopig on hold. Maar we kunnen natuurlijk meer dan dat. Deze periode leent zich ook voor strategische keuzes en om zaken aan te pakken die misschien al een tijdje liggen. Hieronder vindt u een vragenlijst met de mogelijkheden die we kunnen bieden. Zou u deze willen invullen? We zijn u graag van dienst in de categorieën Cybercrime, Ondermijning en diversen.

camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het RPC organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
camera

Excellent Cameratoezicht

Geschat wordt dat er in totaal één miljoen bewakingscamera’s in Nederland zijn. Vaak blijken de beelden teleurstellend en kunnen ze wel gebruikt worden voor registratie, maar niet als bewijslast. Het RPC ontwikkelde samen met haar partners de richtlijnen Excellent Cameratoezicht. Als u heeft geïnvesteerd in een camerasysteem, dan wilt u toch weten of deze voldoet aan de minimale eisen van opsporing? Vraag nu de gratis scan aan!

Lees meer