RPCNH
RPCNH

Hét Cybercrime event van 2019

Cybercrime: Hoe we allemaal gewillig meewerken

Winkeliers, dienstverleners en kleine industrie investeerden jarenlang in goede sloten, alarmsystemen en camera's. Met succes: het aantal inbraken daalde spectaculair. Betekent dit dat je als ondernemers veilig bent? Allerminst. De vraag is niet of je aan de beurt bent, de vraag is wannéér. De vraag is niet of je schade gaat lijden, de vraag is hoeveel.  

Het gevaar komt niet meer (alleen) van buiten. Het gevaar komt van binnen. Liefst 90 % van de ondernemers heeft zijn internetbeveiliging niet op orde. De rol van de CEO wordt geplagieerd, orders worden afgevangen, betalingen worden omgeleid, software wordt gegijzeld, klantenbestanden worden ontfutseld, identiteitsfraude woekert en reputaties staan op het spel. 

‘OUT OF BUSINESS’ zet in op braintainment en verhaalt indrukwekkend, pragmatisch en toekomstgericht over cybercrime en zakendoen in deze tijd. Het programma? Een unieke mix van theater, talkshow, les en verbinding, bedoeld voor ondernemers, IT- en kwaliteit specialisten en ambtenaren in Noord-Holland die succesvol willen blijven. Leer in 1 avond van daders, slachtoffers en experts hoe jij jouw business kan beschermen tegen alle vormen van cybercriminaliteit.Technisch te ingewikkeld? Niet dus, het begint met gedragsverandering. Zet struisvogelpolitiek om in doeltreffende actie en Beleef Veiligheid! 

Deelname is kosteloos

Laat je, samen met je (business)partners, verrassen in de prachtige Cultuurkoepel van Heiloo voordat cybercrime jou verrast. Reserveer nu één of meerdere van de 350 toegangskaarten op 6 november, deelname aan dit congres is kosteloos. Wij zorgen voor een avond vol inspiratie.

CYBERCRIME - BEN JIJ DE VOLGENDE?

Programma

TijdOnderdeelWie
18:00 - 19:00Ontvangst met Bits & Bytes buffet
19:00 - 19:15

“Wat als je wel wordt geraakt? Klein drama of keiharde
werkelijkheid?”
Ron Konings

19:15 - 19:30

Opening dagvoorzitter & Minister van Justitie & Veiligheid
“De discrepantie tussen delen en wantrouwen.”
Maarten Witte 

19:30 - 20:30

Innovatie, technologie en alles wat we niet helemaal begrijpen.
“Veilig ondernemen anno nu.”
Danny Mekic - Technologie- en innovatie-expert

20:30 - 20:45Pauze
20:45 - 21:00

Ondernemers helpen jonge cybercriminelen aan een nieuwe
toekomst. Helpt u mee?
Qbit

21:00 - 21:20

In gesprek met ondernemers die ook dachten nooit slachtoffer
te worden.
Maarten Witte

21:20 - 22:00

“Veiligheid in het brein!” Een cursus neuropsychologie waar
iedereen wat van opsteekt.
Victor Lamme - Hoogleraar cognitieve neurowetenschappen

22:00 - 23:00Focus op het netwerk


Nog 206 plaatsen beschikbaar, van de 350

Extra persoon 1:
Extra persoon 2:
Extra persoon 3:
Over de sprekers

Danny Mekic

Technologie- en innovatie-expert Danny Mekiç (32) helpt toonaangevende organisaties zichzelf opnieuw uit te vinden. Dat doet hij door een visie op de wereld van morgen te ontwerpen, effectieve innovatiestrategieën te implementeren en met succes technologie te gebruiken om vernieuwende producten, diensten, klantervaringen en manieren van werken te ontwikkelen. Hij is daarnaast een van de meestgevraagde sprekers van Europa over innovatie, technologie en klantgericht ondernemerschap. Danny richtte op 15-jarige leeftijd zijn eerste bedrijf op en is uitgeroepen tot meest succesvolle jonge ondernemer van Nederland.

 

Maarten Witte

'Het is je geboorterecht jouw geluk na te streven en jouw lijden te reduceren’, aldus de Dalai Lama. Na 15 jaar als advocaat te hebben gewerkt, werd het volgende duidelijk. Iedereen creëert zijn eigen waarheid. Iedereen kleurt feiten. Het hangt van je perspectief af hoe je de wereld ervaart. Dat perspectief is een samenraapsel van invloeden: opvoeding, vrienden, opleiding en tijdsgeest, om er maar een paar te noemen. Fake news en social media zouden er ook tussen kunnen staan. Maarten zet zich in voor anderen door ze te laten groeien & bloeien, door ze in staat te stellen zich met anderen te verbinden. Door te werken in en met vertrouwen. Life is work in progress.

 

 

Victor Lamme

Victor Lamme is hoogleraar cognitieve neurowetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam, expert op het gebied van perceptie en bewustzijn, auteur van o.a. het boek ‘De vrije wil bestaat niet’ en partner in Europa’s eerste neuromarketing onderzoeks- en adviesbureau Neurensics. Hij is een graag geziene gast bij tv-programma’s zoals Pauw en Jinek. Zijn lezing 'veiligheid in het brein' zet aan tot actie. Iedere ondernemer kent de risico's, maar toch verandert het gedrag niet. De reden: voorlichting en bewustwording zijn niet voldoende. Gedrag wordt vooral gestuurd vanuit vaak onbewuste emoties en drijfveren. Het is daarom veel effectiever om 'op de goede knoppen te drukken' in het brein van mensen. 

camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het RPC organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
camera

Excellent Cameratoezicht

Geschat wordt dat er in totaal één miljoen bewakingscamera’s in Nederland zijn. Vaak blijken de beelden teleurstellend en kunnen ze wel gebruikt worden voor registratie, maar niet als bewijslast. Het RPC ontwikkelde samen met haar partners de richtlijnen Excellent Cameratoezicht. Als u heeft geïnvesteerd in een camerasysteem, dan wilt u toch weten of deze voldoet aan de minimale eisen van opsporing? Vraag nu de gratis scan aan!

Lees meer