RPCNH
RPCNH

Samen voor een veilige buurt

Werk samen met uw gemeente en politie aan veiligheid in uw buurt. Hoe meer mensen aan Burgernet deelnemen hoe groter de kans dat de politie snel een verdachte, of vermist persoon kan opsporen. Op dit moment wordt al 1 op de 10 Burgernetacties opgelost dankzij tips van deelnemers. Help ook mee en meld u vandaag nog aan. Meer over Burgernet.

Neem contact op met Burgernet

Jos Wienen

Regioburgemeester Noord-Holland

De politie gebruikt burgernet om burgers gericht te kunnen vragen om informatie. Dat kan gaan om mensen die verdwenen zijn, maar ook om een inbraak in de straat. Die informatie helpt de politie verder. Het is goed als zoveel mogelijk burgers hierbij aansluiten. Het kost niet veel moeite en het kan enorm helpen.

Ook in winkelcentra en op bedrijventerreinen werken ondernemers, gemeenten en politie samen om de veiligheid te vergroten.

Peter Holla

plv. politiechef, hfd. operatiën eenheid Amsterdam

Door burgers via burgernet actief te betrekken weten zij waar ze op moeten letten. Zo kunnen ze een bijdrage leveren aan het oplossen van misdaden of vermissingen. Ongeveer 70% van de heterdaad aanhoudingen die de politie verricht, is mede te danken aan oplettendheid van burgers. Extra ogen en oren in de wijk zijn dus zeer belangrijk. Bovendien gaat er een preventieve werking uit van deze gerichte communicatie met de inwoners van wijken en buurten én ondernemers over wat er speelt in de buurt, maar ook over criminele trends.

camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het RPC organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
camera

Excellent Cameratoezicht

Geschat wordt dat er in totaal één miljoen bewakingscamera’s in Nederland zijn. Vaak blijken de beelden teleurstellend en kunnen ze wel gebruikt worden voor registratie, maar niet als bewijslast. Het RPC ontwikkelde samen met haar partners de richtlijnen Excellent Cameratoezicht. Als u heeft geïnvesteerd in een camerasysteem, dan wilt u toch weten of deze voldoet aan de minimale eisen van opsporing? Vraag nu de gratis scan aan!

Lees meer