Burgernet NH

Burgernet

Samen voor een veilige buurt

Werk samen met uw gemeente en politie aan veiligheid in uw buurt. Hoe meer mensen aan Burgernet deelnemen, hoe groter de kans dat de politie snel een verdachte, of vermist persoon kan opsporen. Op dit moment wordt al 1 op de 10 Burgernetacties opgelost dankzij tips van deelnemers. Help ook mee en meld u vandaag nog aan. Meer over Burgernet...

Neem contact op met Burgernet

Als uw gemeente hier niet bij staat, gebruikt u dan het volgende contactformulier.

In welke gemeente woont u? *
Voornaam *
Achternaam *
Telefoonnummer
Email *
Reden voor contactaanvraag *

Jos Wienen over Burgernet


  Jos Wienen
  Regioburgemeester Noord-Holland

 
De politie gebruikt Burgernet om burgers gericht te kunnen vragen om informatie. Dat kan gaan om mensen die verdwenen zijn, maar ook om een inbraak in een straat. Die informatie helpt de politie verder. Het is goed als zoveel mogelijk burgers zich hierbij aansluiten. Het kost niet veel moeite en het kan enorm helpen.

Ook in winkelcentra en op bedrijfsterreinen werken ondernemers, gemeenten en politie samen om de veiligheid te vergroten.

Peter Holla over Burgernet

Peter Holla


Peter Holla
plv. eenheidschef Noord-Holland

 
Door burgers via Burgernet actief te betrekken weten zij waar ze op moeten letten. Zo kunnen ze een bijdrage leveren aan het oplossen van misdaden of vermissingen. Ongeveer 70% van de heterdaad aanhoudingen die de politie verricht, is mede te danken aan oplettendheid van burgers. Extra ogen en oren in de wijk zijn dus zeer belangrijk. Bovendien gaat er een preventieve werking uit van deze gerichte communicatie met de inwoners van wijken en buurten én ondernemers over wat er speelt in de buurt, maar ook over criminele trends.

Geef uw mening

Maatregelen tegen inbrekers?

Over Burgernet

Burgernet wordt niet alleen ingezet bij inbraken. Ook bij een overval, een vermissing of doorrijden na een ongeval kan via Burgernet worden gevraagd aan mensen in de buurt om mee te kijken. Na afloop ontvangen alle deelnemers altijd bericht over het resultaat van de actie.


Burgers waarderen het om actief betrokken te worden bij de leefbaarheid in hun eigen omgeving.