RPCNH
RPCNH

Winkeldiefstal (met geweld)

Duurt 2 uur fysiek Training wordt gewaardeerd met een 8
Min. 15 deelnemers

Met ondernemers opgezet

De training is aan de praktijk gerelateerd. Dit zorgt ervoor dat deze goed aansluit op de behoefte van het bedrijfsleven.  

Winkeldiefstal

Hoe ziet een winkeldief er uit en hoe spreek je deze aan zonder het te laten escaleren. Aan de hand van realistische simulaties die worden uitgebeeld door een acteur, wordt geleerd hoe je het best kunt optreden. Zij leren de juiste handelingen toe te passen en informatie te verzamelen om effectief aangifte te kunnen doen. Daarnaast komen de verschillende aangiftemethode aan bod zoals RAPP.

Winkeldiefstal met geweld

Onderdeel van de training is het kunnen de-escaleren van de situatie. Aan de hand van realistische simulaties ervaart u wat het is om in een agressieve situatie te komen. Wat is uw reactie, hoe pakt u het aan. Door de-escalerend optreden krijgt u weer controle. Er is veel ruimte om onderling in gesprek te gaan en krijgen de deelnemers adviezen. 

Werkwijze en aanpak 

 • Duur training is 2 tot 3 uur
 • Ondernemers- of winkeliersvereniging
 • Gemeente of politie
 • Op locatie
 • Min. 15 en max. 30 deelnemers
 • Aanvraag via het contactformulier
 • Het RPC neemt contact op

     Agenda

     Er zijn geen trainingen beschikbaar

     camera

     Cybercrime

     Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het RPC organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

     Lees meer
     camera

     Awareness Ondermijning

     Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

     Lees meer
     camera

     Excellent Cameratoezicht

     Geschat wordt dat er in totaal één miljoen bewakingscamera’s in Nederland zijn. Vaak blijken de beelden teleurstellend en kunnen ze wel gebruikt worden voor registratie, maar niet als bewijslast. Het RPC ontwikkelde samen met haar partners de richtlijnen Excellent Cameratoezicht. Als u heeft geïnvesteerd in een camerasysteem, dan wilt u toch weten of deze voldoet aan de minimale eisen van opsporing? Vraag nu de gratis scan aan!

     Lees meer