RPCNH
RPCNH

Veilig buitengebied

Duurt 2,5 uur Fysieke training wordt gewaardeerd met een 8 Min. 5 deelnemers

Let op: In verband met de aangescherpte corona maatregelen zijn de activiteiten tot nader order uitgesteld.

Dat prachtige platteland heeft echter wel steeds vaker te maken met leegstand en het buitengebied wordt daardoor aantrekkelijk voor criminelen. Boeren worden benaderd om hun leegstaande schuren beschikbaar te stellen voor ondermijnende activiteiten als hennepkweek of een drugslab. Je moet sterk in je schoenen staan en je kunt in zo’n geval ook maar een keer nee zeggen. Het kan ook zijn dat de leegstaande schuren te goeder trouw verhuurd worden aan criminelen die zich voordoen als een goed lopend bedrijf. Ze kunnen zelfs een KVK-nummer en een boekhouding tonen!

Wil je weten wat je als bewoner en/of ondernemer kunt doen tegen deze geraffineerde criminelen, kom dan naar een van de bijeenkomsten in jouw gemeente. We vertellen je over de risico’s en de signalen waar je op kunt letten. Tevens bieden we je handvatten over hoe je het beste kunt handelen in zo’n situatie. Samen met jouw buurtgenoten maak je je sterker tegen criminaliteit op jullie erf.

Dit project is een samenwerking van:

Doelgroep

Bewoners en agrariërs / ondernemers in het buitengebied van Koggenland.

Deelnemers

0 tot 30

Wel interesse maar bang voor corona?

Heb je interesse in een bijeenkomst over het Veilig Buitengebied, maar durf je het op dit moment niet aan om live bij een bijeenkomst aanwezig te zijn ivm Corona, stuur dan een email naar [email protected]

Agenda

Er zijn geen trainingen beschikbaar

Statistieken

18 keer georganiseerd 10 verschillende locaties fysieke training wordt gewaardeerd met een 8
camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het RPC organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
camera

Excellent Cameratoezicht

Geschat wordt dat er in totaal één miljoen bewakingscamera’s in Nederland zijn. Vaak blijken de beelden teleurstellend en kunnen ze wel gebruikt worden voor registratie, maar niet als bewijslast. Het RPC ontwikkelde samen met haar partners de richtlijnen Excellent Cameratoezicht. Als u heeft geïnvesteerd in een camerasysteem, dan wilt u toch weten of deze voldoet aan de minimale eisen van opsporing? Vraag nu de gratis scan aan!

Lees meer