RPCNH
RPCNH

Awareness ondermijning

Duurt 3 uur Waardering van 8 Min. 10 deelnemers

Het bedrijfsleven, met name het MKB, ervaart onvoldoende wat de consequenties zijn van ondermijning en hoe zij hierop kunnen anticiperen. Ondermijning is een containerbegrip en het wordt als abstract ervaren. Men herkent het niet altijd. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. De eigen (economische) belangen worden geraakt.

Samen met gemeenten en de provincie Noord-Holland ontwikkelde het RPC een seminar voor en door ondernemers. Ondernemers, politie en het Openbaar Ministerie gaan het gesprek aan. De inhoudelijke kennis wordt ondersteund door VNO – MKB. Aan de hand van voorlichting voeren ondernemers het woord en dragen zij de boodschap over aan collega-ondernemers en hun achterban. We willen gelijke kansen voor bonafide ondernemers en bedrijven. Op het seminar ontrafelen we het containerbegrip ondermijning en laten we het bedrijfsleven zien hoe zij verdachte situaties kunnen herkennen en waar ze het kunnen melden.

Werkwijze

  • De gemeente of de politie is aanvrager.
  • De ondernemer, gemeente of de politie is de organisator van het Event.
  • De organisator verspreid de uitnodiging onder de deelnemers in het gebied.
  • De deelnemers geven zich op via de link in de uitnodiging.
  • Het RPC levert een projectleider om met de partijen en media af te stemmen.

Doelgroep

Divers

Deelnemers

0 tot 200

Agenda

14 oktober 19:00

Online Ondermijning - Zoommeeting

Online

Meld aan

Aanmelden voor Awareness ondermijning

Datum: 14 oktober 2021 van 19:00 tot 22:00

Locatie: Online Ondermijning - Zoommeeting

Plaats: Training Ondermijning

Meer info: Awareness ondermijning

Persoonlijke gegevens

Statistieken

18 keer georganiseerd 10 verschillende locaties met een gemiddelde waardering van 8
camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het RPC organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
camera

Excellent Cameratoezicht

Geschat wordt dat er in totaal één miljoen bewakingscamera’s in Nederland zijn. Vaak blijken de beelden teleurstellend en kunnen ze wel gebruikt worden voor registratie, maar niet als bewijslast. Het RPC ontwikkelde samen met haar partners de richtlijnen Excellent Cameratoezicht. Als u heeft geïnvesteerd in een camerasysteem, dan wilt u toch weten of deze voldoet aan de minimale eisen van opsporing? Vraag nu de gratis scan aan!

Lees meer