Activiteiten

Overvaltraining

Helaas vinden er in Nederland dagelijks overvallen plaats. In de rand-stedelijke gebieden is die kans groter, de pakkans is gelukkig hoog. Een overval op een winkel of onderneming is een zwaar misdrijf waarbij altijd bedreiging of geweld komt kijken. Waar goed wordt beveiligd en maatregelen zijn genomen, laten overvallers zich niet snel zien.

Winkeldiefstal training

Nederland is koploper als het gaat om winkeldiefstal. In 2014 was de schade 1,4 miljard volgens berekening van detailhandel Nederland. En welke winkelier heeft er nog niet mee te maken gehad, soms dagelijks. Om winkeldiefstallen concreet aan te pakken is het helaas noodzakelijk om de kennis up-to-date te houden. Medewerkers vertrekken en anderen komen zonder kennis terug. In het andere geval passen winkeldieven hun werkwijze aan.

Agressietraining

Iedere onderneming of winkel heeft er wel mee te maken. Van een klant die het ergens niet mee eens is tot een dief die wordt gepakt en niet meewerkt. Je zult er maar voor staan. Zelf geweld toepassen is niet de beste oplossing, zo blijkt uit politierapporten. Het komt vaak voor dat het uit de hand is gelopen. U staat in uw recht, maar hoe keer je de agressie en voorkom je geweld. Dat is het doel van deze training.

Documentcontrole

De training Documentencontrole kan zinvol zijn, dit is afhankelijk van de onderneming. De horeca- en beveiligingsbranche maar ook kassières in het winkelbedrijf, kunnen baat hebben bij deze training.

Clinic:Mij overkomt dat niet

Ondernemers en winkeliers krijgen achteraf nogal eens te maken met claims van werknemers die te maken hebben gehad met criminaliteit. De clinic Mij overkomt dat niet... is opgezet om de juiste en juridische kennis beter te waarborgen bij de onderneming zelf. Deze workshop is bedoeld voor de ondernemer, winkeleigenaren en leidinggevenden.

Secret Scan

Een compleet gebied confronteren met diefstallen en insluipers. Het is een project waarbij vooraf stringente afspraken zijn gemaakt met de ondernemers die worden bezocht. Er vinden immers daadwerkelijk “criminele activiteiten” plaats. Ook de politie en gemeente is betrokken.

Veilig uitgaan - Aanpak geweld in de Horeca

De horeca- en beveiligingsbranche heeft er regelmatig mee te maken. Van een klant die het ergens niet mee eens is tot een klant die onder invloed van drank of drugs verkeerd. Je zult er maar voor staan. Zelf geweld toepassen is niet de beste oplossing, het kan uit de hand lopen. U staat in uw recht, maar hoe keer je de agressie en voorkom je geweld. En hoe werk je samen met de politie. Dat is het doel van deze training.

Alert aan het werk

Wat kunt je zelf doen om de veiligheid in en om uw zaak te verbeteren? Waar kunt u op letten als klanten uw zaak binnenkomen? Hoe kunt u zien wie een klant is – en wie kwade bedoelingen heeft? Alert aan het werk betekent: beter kijken naar de mensen in uw zaak. Dat klinkt eenvoudig, ook professionele beveiligers en politiemensen doen het. ‘Spotten’, noemen ze dat.

Drugsherkenning

In onze maatschappij komen we bijna dagelijks in aanraking met een of andere vorm van drugsgebruik. Veel jongeren staan vanuit hun nieuwsgierigheid ervoor open met drugs te experimenteren. Wat onschuldig begint, heeft al snel grote gevolgen. Geweld en agressie maar ook onwel meldingen. Samen met Drugs Expertise Nederland (DEN) is er een training drugsherkenning ontwikkeld voor professionals die werkzaam zijn in de horeca.